BRADAVIČARKA

RAZREDI

DOMOVI

PISARNE

OSTALO


quidditch

 

PRAVILA

 

V času tekme so v klepetalnici lahko samo igralci obeh moštev, sodnik in ravnateljica. Morebitni gledalci ne smejo pisati ali kakorkoli drugače motiti ostalih.
Zbrati se je potrebno vsaj 10 minut pred tekmo, kajti zamudnike se čaka največ 10 minut po tem, ko bi se tekma že mogla začeti, nato pa se tekma prične. V moštvu mora biti vsaj en igralec ene vrste (iskalec, branilec, en tolkač in en zasledovalec), sicer zmaga moštvo, ki ima več igralcev. Sodnik postavlja vprašanja in knjig Harry Potter, prepovedano je postavljati vprašanja iz filmov, dvoumna vprašanja ali nepreverjena vprašanja oz. dejstva.
Prvi odgovarjajo zasledovalci. Sodnik postavi vprašanje in iz vsake ekipe odgovarja en zasledovalec. Ko en odgovori pravilno, je na vrsti branilec nasprotnega moštva. Sodnik mu postavi eno trditev, na katero mora odgovoriti z DA ali NE. Če odgovori pravilno, nihče ne dobi točke in stvar se ponovi. Če ne odgovori pravilno, je to 'zadetek' in nasprotno moštvo(katerega zasledovalec je odgovoril pravilno) dobi 10 točk. V kolikor nihče od zasledovalcev v prvo ne odgovori pravilno, se postavi novo vprašanje.
Vsaka tri vprašanja(ne glede na izid) so na vrsti tolkači. Prvi, ki pravilno odgovori na vprašanje, dobi 15 točk. Če nihče ne odgovori pravilno, preidemo nazaj na zasledovalce.
Iskalca tačas ne sodelujte v klepetalnici: tam se zglasita le na začetku, da potrdita prisotnost.
Dobita namreč povezavo do strani, kjer so skrivajo uganke(o Harry-ju Potter-ju). Rešitev uganke na prvi strani morata vnesti v naslov naslednje strani(recimo http://www.freewebs.com/bradavicarka/rešitevuganke) in tako prideta do naslednje uganke. Prvi, ki pride do konca('ujame zviz') se hitro zglasi v klepetalnici in s tem svojemu moštvu prisluži 100 točk in s tem verjetno tudi zmago. Ob tem mora podati geslo, ki ga je čakalo na koncu, da seveda ne bi goljufal.

 

Rezultati tekme se vpišejo v tabelo stanja.

 

 

TOČKOVANJE

Gryfondom 0 Drznvraan 0 Pihpuff 0 Spolzgad 0

 


 

 

 

 

 

 

Layout:Snitch Designs

 

    SLOhosting.com priporoča :